På tur med Barnas Turlag

Foto: Espen H. Johannessen

Barnas Turlag er DNTs tilbud til barn og barnefamilier. Aktivitetene er åpne for alle og foregår på barnas premisser. Her treffer dere andre barnefamilier, og barna kan glede seg over å treffe andre barn på tur. Barnas Turlag arrangerer dagsturer i nærområdet, lavvo- og hytteturer, klatrekvelder og helge-
turer til Etne- og Saudafjellene. Barn fra 0 til 12 år kan være med i Barnas Turlag. Når de fyller 13 går de over i ungdomskategorien.

Barnas Turlag er opptatt av å gi barna tilhørighet til naturen. Aktivitetene skal stimulere til nysgjerrighet, evne til å legge merke til, undre seg, utforske naturen og ta den inn over seg. Aktivitetene er preget av et trygt, enkelt, allsidig og miljøvennlig friluftsliv. Rom for fri lek og aktiviteter som setter naturen i sentrum er viktig på Barnas Turlag sine arrangementer.


På tur med Barnas Turlag er det alltid med en turleder som kjentmann, men dere som er voksne har ansvar for egne barn under hele turen. På turene tar alle i et tak med matlaging, vedbæring, rydding og vasking av hytta osv. HT arrangerer også tur for de eldste hvor de ikke trenger å ha med seg en voksen.


Barns evne og vilje til å gå krevende turer varierer fra barn til barn. Her er likevel en pekepinn på hva gjennomsnittsbarnet i ulike aldersgrupper kan mestre:


0-6 år
Ta med barna på korte turer i bæremeis, bæreslynge el.l.
Når barna begynner å gå, la dem gå litt selv.


6-9 år
Gå korte turer i lett terreng. På hytte til hytte-turer; legg opp til korte avstander mellom hyttene. Beregn dobbelt så lang tid som oppgitt, og legg inn god tid til lek og pauser.


9-12 år
Lengden på turene kan økes. Alt avhenger av barnets fysikk, motivasjon og turglede. Ikke start turen rett etter en lang reise, begynn heller med en overnatting.


Fakta

  • Nunc at velit quis lectus nonummy eleifend. 
  • Curabitur eros. 
  • Aenean ligula dolor, gravida auctor, auctor et, suscipit in, erat.
  • Nunc at velit quis lectus nonummy eleifend. 
  • Curabitur eros. 
  • Aenean ligula dolor, gravida auctor, auctor et, suscipit in, erat.

Skrevet av Espen H. Johannessen 31. januar 2018