Telttur Haukeli

Fellestur

Fra dato
17. september kl. 18:00
Til dato
19. september kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Helgetur, Barn, Telttur, Tellt
Arrangører
Barnas Turlag Sveio, Haugesund Turistforening
Turområde
Hardangervidda, Ryfylkeheiane (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vi reiser på telttur til Haukelifjell. Dette er en telttur over flere dager og turens deltakere må kunne bære eget utstyr og mat for hele turen.  Vi legger av gårde fredag ettermiddag og er tilbake ved bilene søndag ved middagstider. Det er lurt å ha spist før vi starter fredag, for nå skal vi gå hele etappen i ett frem til vi slår leir. Husk store drikkeflasker som kan fyldes underveis - barn blir tørste. Kvelden blir brukt til å slå opp telt, spise kvelds og lek rundt leiren. Neste dag går vi videre etter frokost. Vi legger opp dagens etappe etter deltakerne, om ønskelig legger vi inn en topptur enten underveis eller ved ankomst leirsted. Selvsagt blir det matpauser i løpet av dagen, men middagen venter vi med til kvelden. Søndag bruker vi dagen på returen tilbake til bilene.

Husk varmt tøy, temperaturen kan bli lav i fjellet. Bruk vanntette pakkpose eller søppelsekk når du pakker i sekken, og pakk ikke med mer enn høyst nødvendig, husk at du skal bære sekken i flere timer over flere dager. Sørg for at barna også har skikkelige ryggsekker, bruk ikke gymposer eller sekker uten gode skulderreimer og magereim. Er du usikker på noe, spør oss gjerne. Og om dere er i tvil sier Dnt: Barn som er vant til fjellturer kan bære opptil en tiendedel av kroppsevekten sin når de er sju til ti år. Barn over 10 år kan bære en sekk som veier opp til en sjettedel av kroppsvekten sin. 

Pakkeliste: mat, telt, sovepose, liggeunderlag, skallbekledning (vind/vanntett yttertøy), undertøy i ull + ekstra skift, sokker i ull + ektra skift, genser/dunjakke, lue, votter, fjellstøvler + gamasjer, førstehjelpssaker, toalettsaker + lite håndkle, toalettpapir, solbriller (om det er meldt sol), myggmiddel, kniv/leatherman, hodelykt, fystikker/lighter, kokeapperat, bestikk, fat, drikkeflaske.

Husk påmelding for alle deltakere på nett!

Telttur Haukeli

Vi reiser på telttur til Haukelifjell. Dette er en telttur over flere dager og turens deltakere må kunne bære eget utstyr og mat for hele turen.  Vi legger av gårde fredag ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Mona Kalliainen Eikemo
  • Jan Otto Hovland Johannessen